Systemenheter

Valfritt antal av nedanstående enheter kan definieras och anslutas i systemet.

 

Klicka på bilderna för att visa original i större format.

d5MC (Main Controller)

d5MC är huvudenhet i systemet. MC har en signalprocessor (DSP) för styrlogik och hantering av CAN Bus och I/O på maskinen, samt en XSCALE processor för användargränssnitt och kommunikation.

d5MC har fyra CAN Bus som kan konfigureras för olika protokoll och sektioneras för maskinens behov.

Läs mer

d5I012

I/O-enhet med 12 individuellt programmerbara in- eller utgångar. Flexibel enhet för de flesta behov. Ingångar för ström, spänning, frekvens och räknare. Utgångar PWM för servoventiler, digitala eller analoga, upp till 3A.

d5I012R

I/O-enhet med 12 programmerbara in- eller utgångar. Utgångarna kan belastas med 5A per utgång, 2 utgångar kan parallellkopplas för 10A.  Ingångar är digitala.

Läs mer

d5I012D

I/O-enhet med 12 individuellt programmerbara in- eller utgångar. Ingångarna är digitala och utgångarna är lågeffektutgångar för analog likspänning (Danfoss).

d5I048

I/O-enhet för upp till 48 digitala utgångar och 48 analoga eller digitala ingångar för lågeffekt.

d5O2HP

I/O-enhet för 2 utgångar med max 13A PWM eller digitala för till exempel arbetsbelysning. Utgångarna kan paralellkopplas för max 26A.

dxWB

Enhet för att upprätta en trådlös datalänk för CAN-bus och/eller Ethernet-nätverk för kommunikation upp till 100 meters avstånd.

d5CB

Enhet för översättning mellan externa CAN protokoll och Dasa5. Översättningstabeller definieras i utvecklingsverktyget, lagras i d5MC och laddas till respektive d5CB vid varje start av systemet.

Valfritt antal av ovanstående enheter kan definieras och anslutas i systemet.

d5CI12

Enhet som kan utföra tidskritiska beräkningar i realtid, t ex apteringsberäkningar i ett skördaraggregat. Enheten har dessutom 12 programmerbara ingångar. Samtliga ingångar kan vara digitala. Dessutom kan vissa ingångar programmeras som spänningingångar, frekvensingångar, 2 kanal pulsräknare eller uppräknare.

dxDI7/ dxDI10

7 respektive 10 tums widescreen färgdisplay med pekfunktion. Enheten har VGA anslutning mot d5MC, samt 2 analoga kameraingångar för t.ex. backkamera. Enheten kan användas som presentationsenhet för maskindata och backkamera, samt som programmeringsenhet för maskininställningar.

dxPC

dxPC är en mobil Windows-baserad persondator avsedd för den krävande miljön i tunga fordon. Datorn består av en 12 tums färgdisplay med pekfunktion, en robust datorenhet kapslad i ett tåligt aluminiumhölje samt ett miljöanpassat tangentbord med styrkula.

 

Display och dator kan monteras som en enda enhet med datorn fastsatt på displayens baksida. Display och dator kan också monteras var för sig, upp till 3 meter från varandra, vilket gör det möjligt att anpassa monteringen till olika hytter och miljöer.

 

dxPC har tre CAN-bussanslutningar och är förbreredd för anslutning till dasa4 och dasa5 styroch kommunikationssystem.

 Färgdisplay
 Datorenhet
 Tangentbord
Dasa Control Systems AB, Hammerdalsvägen 3, S-352 46 Växjö | Tel: +46 (0)470 77 09 50 | Fax: +46 (0)470 77 09 87 | info@dasa.se